Torto pavadinamas „Miško samanos“ atitinka jo spalvą. Šis tortas nustebino mano svečius, nors visi šiek tiek nerimavo dėl išvaizdos ir skonio !!!
Mes atskleidžiame paslaptį, kad špinatų dėka tortas įgavo žalią atspalvį. Biskvite yra šaldytų špinatų, kurie neturi įtakos skoniui, bet suteikia biskvitui sultingumą ir spalvą.
Sudėtis:
Produktų kiekis, skirtas 24 cm skersmens formai.
Biskvitui:
450 g šaldytų, smulkintų špinatų;
4 kiaušiniai;
2 puodeliai miltų;
1 ir 1/3 puodelio aliejaus;
1 pilna stiklinė cukraus;
3 šaukšteliai kepimo miltelių.
Kremui:
5 vnt. kiaušinių;
500 g Maskarponės;
¾ puodelio cukraus pudros;
2 stiklinės uogų (aviečių, mėlynių);
Avietės ir mėlynės papuošimui.
Gaminimas:
Atšildykite špinatus ir gerai susmulkinkite, kad nebūtų gabalėlių. Sumaišykite špinatus su puse sviesto ir supilkite į maišytuvą.
Suplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės, tada palaipsniui sudėkite špinatus ir likusį sviestą.
Įpilkite miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, ir viską išmaišykite.
Kepimo indo dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą į formą, išlyginkite viršų, įdėkite į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepti reikės apie valandą. Ištraukus biskvitą iš orkaitės, palikite jį visiškai atvėsti per naktį.
Biskvitą perpjaukite į 3 dalis.
Pertepimo kremas
Išplakite kiaušinius, sumaišykite su maskarpone ir cukraus pudrą elektriniu maišytuvu, kol kremo konsistencija pasidarys panaši į grietinės.
Atsidėkite 4 šaukštus, kad būtų kuo aptepti šonus, ir į lėkštę įpilkite aviečių ir mėlynių, tada atsargiai sumaišykite su šaukštu.
Negalima maišyti per ilgai. Kai tik gausite norimą konsistenciją, turite nustoti maišyti. Mes paskirstome grietinėlę su vaisius atskyrę į 2 dalis, ant perpjauto biskvito.
Taip pat likusiu kremu aptepkite torto šonus.
Baigus sutepti, įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms arba geriausia visai nakčiai. Prieš patiekiant, papuoškite torto viršų šviežiomis uogomis ar vaisiais.
Skanaus!