Paprastas cukinijų kotletų receptas! Šie sodraus skonio maltiniai patiks netgi tiems, kurie nemėgsta patiekalų iš cukinijos.
Patiekalas patrauklus ir patyrusiems, ir pradedantiesiems virėjams. Jis toks puikus, kad net galite drąsiai tiekti ant šventinio stalo.
Sudėtis:
350 g maltos mėsos (jautienos, kiaulienos, vištienos arba kalakutienos)
1 nedidelė cukinija
augalinis aliejus
2 kiaušiniai
2 šaukštai manų kruopų
džiūvėsėliai
juodieji pipirai
druska
Paruošimas:
Nulupkite cukiniją ir stambiai sutarkuokite. Jei daržovė yra didelė, taip pat pašalinkite jos vidurinę dalį su sėklomis.
Šiek tiek cukiniją nusunkite, kad pašalintumėte sulčių perteklių.
Įmuškite kiaušinius į dubenį su malta mėsa, sudėkite cukiniją ir pridėkite manų kruopas.
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Penkiolikai minučių dubenį atidėkite į šalį, kad manų kruopos pribrinktų.
Išminkykite maltą mėsą ir drėgnomis rankomis suformuokite plokščius maltinius.
Pavoliokite gautus kotletus džiūvėsėliuose.
Dėkite kotletus į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių 8-10 min., kol švelniai paruduos.
Patiekiami kotletai su grietine arba natūraliu jogurtu, geriausia – su šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!