Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Juodųjų serbentų pyragas – purus ir labai skanus

Juodųjų serbentų pyragą pagal šį paprastą receptą galima ruošti ne tik su šviežiomis, bet ir su šaldytomis uogomis. Tokiu atveju uogų atitirpinti nereikia – dėkite jas į tešlą tiesiai iš šaldiklio, kadangi taip jos nesubliukš ir sultys neištekės. Vietoje juodųjų serbentų taip pat puikiai tiks ir raudonieji serbentai, mėlynės, vyšnios, avietės.

Jums reikės:

  • 270 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 200 g juodųjų serbentų
  • 200 g cukraus
  • 160 g grietinės
  • 3 vnt. vištos kiaušinių
  • 1 v. š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. augalinio aliejaus
  • 1  žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Iš karto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kad paruošus pyragą jį iš karto galėtumėte kepti.
  2. Kvietinius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišykite ir persijokite per sietelį.
  3. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius ir sudėkite cukrų. Viską plakite mikseriu iki masė taps balta ir puri. Cukrus turėtų visiškai ištirpti. Tuomet sudėkite grietinę (riebumas nesvarbu, bet su riebesne grietine pyragas bus švelnesnis) ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tuomet į šią masę sudėkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišykite. Tešla turi gautis vientisa, ne per daug skysta ir gerai pasiskirstyti.
  5. Serbentus arba kitas uogas nuplaukite ir nusausinkite. Jei naudojate šaldytas uogas, jų atitirpinti nereikia. Nedidelę jų dalį sudėkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
  6. Kepimo indą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi. Kraštus ir dugną patepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Pusę tešlos sudėkite į formą ir tolygiai paskirstykite.
  7. Sudėkite ir paskirstykite likusias uogas. Uždenkite jas likusia tešla.
  8. Jei norite, ant viršaus galite uždėti dar keletą uogų.
  9. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išėmus pyragą leiskite jam apie 10 minučių atvėsti prieš išimant iš formos. Jei norite, pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.
  10. Šis pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Valgyti galite su stikline pieno arba puodeliu arbatos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---