Home Receptai Desertai Eklerai: su aliejumi ir įdaryti ypatingu kremu

Eklerai: su aliejumi ir įdaryti ypatingu kremu

0
Eklerai: su aliejumi ir įdaryti ypatingu kremu

Prabangus desertas!

Ingredientai

Tešlai:

  • Vanduo – 200 ml
  • Miltai – 200 g
  • Augalinis aliejus – 100 ml
  • Kiaušiniai – 4–5 vnt.
  • Druska ir vanilė – po žiupsnelį

Įdarui:

  • Cukrus – 150 g
  • Pienas – 500 ml
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Krakmolas – 7 valg. š.
  • Varškės sūris – 200 g
  • Baltasis šokoladas – 200 g
  • Vanilinas – 12 g

Gaminimo eiga

  1. Į puodą supilkite vandenį ir aliejų, įberkite druskos ir užvirinkite.
  2. Suberkite miltus ir labai greitai išmaišykite. Suplakite iki tankios vienalytės masės, nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 5–7 minutes.
  3. Tada įmuškite po vieną kiaušinį, maišydami mikseriu. Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su figūriniu antgaliu ir išspauskite norimo ilgio eklerus ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
  4. Eklerus kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą ir kepkite dar 15 minučių.
  5. Kremo gaminimas: į keptuvę supilkite pieną, suberkite cukrų, krakmolą ir kiaušinius, maišydami šluotele, užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, suberkite vanilę ir išmaišykite. Į kremą sudėkite šokolado drožles. Į atvėsusį kremą suberkite varškės sūrį ir plakite iki vientisos masės.
  6. Užpildykite eklerus kremu.

Skanios arbatos ar kavos!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].