Nors gana dažnai manoma, kad daržovių konservavimas gali pareikalauti pernelyg daug laiko ir didelių pastangų, tačiau taip tikrai nenutiks, jei išbandysite šį puikų receptą.
Konservuoti galite ne tik agurkus ir pomidorus, bet taip ir morkas, cukinijas, kopūstus, žiedinius kopūstus, paprikas. Žiemą jūs tikrai džiaugsitės, kad skyrėte šiek tiek laiko daržovių konservavimui.
Pirmiausia jums reikės paruošti stiklainius. Sterilizuokite stiklainius ir išdžiovinkite.
Jums reikės:
- Pasirinktų daržovių
- Acto
- 3 valg. š. druskos
- 7 valg. š. cukraus
- Vandens
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite daržoves. Didesnes daržoves galite supjaustyti.
Sudėkite daržoves į stiklainius, užpilkite verdančiu vandeniu.
Užsukite dangtelius ir palaukite, kol vanduo visiškai atvės.
Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus.
Išpilkite vandenį, kuriuo užpylėte daržoves, ir užpilkite paruoštą sūrymą.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite 3 šaukštus acto. Uždenkite stiklainius dangteliais ir užsukite. Paruoštas daržoves galite laikyti vėsioje patalpoje arba kambario temperatūroje.