Vertas šventės!
Ingredientai:
Biskvitui:
miltai – 80 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
kakavos milteliai – 20 g;
citrinos sultys – 0,5 arbatinio šaukštelio;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
cukrus – 100 g;
cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas;
Kremui:
pieniškas šokoladas – 200 g;
grietinėlė 35% riebumo – 350 ml;
tirpi kava – 1 arbatinis šaukštelis.
Grietinėlės putėsiams:
riebi grietinėlė plakimui – 300 g;
kondensuotas pienas – 150 g;
tirpi želatina – 1,5 arbatinio šaukštelio;
vanduo – 35 ml.
Papuošimui:
tamsus šokoladas – 20 g;
Sulaistymui:
tirpi kava – 5 g;
vanduo – 100 g;
cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai.
Forma, kurios skersmuo 21 cm.
Gaminimas:
- Kremui grietinėlę pašildykite, neužvirinkite!
- Suberkite susmulkintą šokoladą ir kavą, plakite šluotele, kol ištirps.
- Kremą atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, kad grietinėlė gerai išsiplaktų.
- Biskvitui atskirkite baltymus nuo trynių. Suberkite persijotus miltus ir žiupsnelį druskos.
- Trynius išplakite su puse normos cukraus, kol masė pabals ir cukrus ištirps.
- Atskirai išplakite baltymus, supilkite citrinos sultis su likusiu cukraus kiekiu, plakant įdėkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus pudros. Baltymai turi tapti glotnūs, kaip morengui.
- Išplaktus baltymus švelniai sumaišykite su tryniais.
- Dalį persijotų miltų suberiame į kakavos miltelius ir sumaišome mentele. Sudėkite kelis šaukštus į atskirą dubenį ir įpilkite augalinio aliejaus.
- Greitai sumaišykite su didžiąja tešlos dalimi.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir išlyginkite mentele.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
- Iškepusį biskvitą išimame iš formos ir atvėsiname.
- Atšaldytą grietinėlę išplakite, pradėdami nuo minimalaus maišytuvo greičio, plakite iki standumo.
- Padalinkite biskvitą į 3 vienodus gabalus.
- Sulaistome juos su paruoštu kavos sirupu.
- Ant biskvito sluoksnio tepame kremo.
- Tortą padedame į šaldytuvą.
- Gaminame mousse. Želatiną užpilame vėsiu vandeniu (35-40 ml). Leiskite jai išbrinkti apie 5 minutes, tada pakaitinkite, kol ištirps, perkoškite per marlę ir atvėsinkite.
- Grietinėlę išplakite iki standumo, srovele, nenustodami plakti įpilkite kondensuoto pieno (apie pusę indelio), supilkite želatiną ir plakite dar 2 minutes.
- Supilkite putėsius ant torto ir vėl įdėkite į šaldytuvą, kol putėsiai sustings ir tortas sumirks.
- Ant viršaus pabarstykite tarkuotu šokoladu.
Skanaus!