Plona tešla ir skanus įdaras!
Sudėtis:
100 g minkšto sviesto
100 g grietinės
5 g sausų mielių
žiupsnelis druskos
miltai
Įdarui:
vyšnių uogienė
1 kiaušinio baltymas
cukraus pudra
Gaminimas:
Sumaišykite minkštą sviestą, druską, sausas mieles, grietinę ir palaipsniui sudėkite miltus.
Tešla turi gautis minkšta, bet nelipti prie rankų.
Supjaustykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną stačiakampį. Išpjaukite iš jo trikampius.
Uždėkite uogienės ant kiekvieno trikampio ir užlankstykite skareles. Aptepkite išplaktu baltymu, apibarstykite cukraus pudra.
Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Skanaus!