Tai – pačios skaniausios mano kada nors ruoštos vištų blauzdelės, kurias pagaminti yra tikrai labai paprasta. Kai pas mane atvyksta svečių, visada gaminu šį patiekalą, ir svečiai dažnai prašo pakartoti. Paruoškite šį skanų ir labai kvapnų patiekalą savo svečiams ar šeimos nariams: sulauksite daugybės pagyrų!
Jums reikės:
- 16 vištų blauzdelių
- Askaloninio česnako
- 25 g smulkiai pjaustyto imbiero
- 70 ml sojų padažo
- 50 ml raudonojo vyno acto
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 valg. š. abrikosų džemo
Kaip gaminti?
Susmulkinkite askaloninį česnaką. Suberkite į keptuvę. Suberkite smulkintą imbierą.
Pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Supilkite actą, o po 2 minučių įpilkite sojų padažo ir įdėkite abrikosų džemo. Kaitinkite maždaug 10 minučių. Galite įberti druskos, pipirų ar kitų prieskonių. Atvėsinkite ir supilkite marinatą į maišelį. Sudėkite vištų blauzdeles. Maišelio turinį gerai suplakite ir palikite 5-10 minučių pastovėti.
Blauzdeles sudėkite į kepimo formą ar skardą ir aptepkite likusiu marinatu. Kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos galite įjungti grilio funkciją – susidarys traški plutelė. Taip pat apšlakstykite nubėgusiu marinatu.
Štai ir viskas, vištiena jau paruošta. Galite patiekti su bulvėmis ar ryžiais. Skanaus!