Skanaus vasariško pyrago, kuris jums niekada nenusibos, receptas! Skanus naminis pyragas su varške pagal skaitytojos Marijos receptą.
Jis labai minkštas, skanus ir jam galima naudoti bet kokius šviežius ar konservuotus vaisius.
Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje!
Jums reikės:
Tešlai:
- 250 g varškės – birios
- 250 g cukraus
- 5 kiaušinių
- 1 vanilinio cukraus
- 100 ml aliejaus
- 250 g pusiau rupių miltų
- 1 kepimo miltelių
Taip pat:
- Vaisių
- Cukraus pudros pabarstymui
- Braškių
Arba kitų vaisių, jei norite:
- Aviečių
- Abrikosų
- Gervuogių uogų
- Serbentų
- Konservuotų vaisių
Paruošimas:
Dubenyje išplakite cukrų, kiaušinius ir vanilę.
Palaipsniui supilkite aliejų ir plakite.
Į tešlą įmaišykite varškę.
Gerai išmaišykite.
Galiausiai suberkite persijotus miltus, į kurių masę įmaišėte kepimo miltelius.
Supilkite tešlą ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos klasikinės kepimo formos.
Ant tešlos viršaus sudėkite pasirinktus vaisius.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kepimo laikas – maždaug 25 minutės (priklausomai nuo orkaitės).
Palikite pyragą atvėsti.
Ir pabarstykite cukraus pudra.
Pyragas skanus ir su kitais vaisiais, pavyzdžiui, mandarinais, avietėmis ar kitais.
Jei naudojate konservuotus vaisius, rekomenduoju į tešlą nedėti cukraus.
Linkime gero skonio!