Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Ypač skanu, kaip restorane: su šiuo marinatu bet kokia mėsa taps minkšta ir skani

Tai puiki greitos vakarienės idėja – sultinga ir švelni vištienos filė su skaniu glajumi. Mėsa skani ir nepaprastai aromatinga!

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 4 vienetai
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Sviestas – 60 g
  • Česnakas – 4-5 skiltelės
  • Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas
  • Balzaminis actas – 1,5 valgomojo šaukšto
  • Medus – 90 g

Papuošimui:

  • Žali svogūnų laiškai
  • Sezamas

Gaminimo eiga:

Vienoje krūtinėlės pusėje padarykite įpjovas.

Druska ir pipirais pabarstykite abi puses.

Vištieną iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Susmulkinkite česnaką.

Keptuvėje ištirpinkite 40 g sviesto ir sudėkite vištienos gabalėlius. Vištieną kepkite ant vidutinio karštumo ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinės spalvos (po pora minučių iš kiekvienos pusės).

Tada į vidurį įdėkite 20 g sviesto, ištirpinkite jį, sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir supilkite 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo, 1,5 valgomojo šaukšto balzaminio acto ir 90 g medaus.

Sumaišykite marinatą ir sudėkite vištieną taip, kad ji keptuvėje būtų nesuspausta.

Kepkite vištieną dar minutę, tada apverskite ir dar minutę apkepkite iš kitos pusės. Glazūruota vištienos filė paruošta! Sudėkite mėsą į lėkštę ir silikoniniu šepetėliu aptepkite vištieną marinatu iš keptuvės.

Viršų pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir skrudintomis sezamo sėklomis.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---