Man patinka vasaros sezonas dėl vieno paprasto dalyko: galima išeiti į kiemą, prisiskinti daug šviežių gėrybių ir tiesiog padėti jas ant stalo. Tai ypač pasakytina apie pomidorus ir agurkus. Pastaruosius valgau ištisus metus, tačiau tik vasaros sezonu naudoju vieną gudrų receptą, kuris padaro juos dar skanesnius. Šiandien papasakosime, kaip gaminti sūdytus agurkus maišelyje.
Pats paruošimas užtrunka 5 minutes, o laukti iki pilno paruošimo tereikia tik 15 minučių. Receptas paprastas, reikia tik prieskonių ir, tiesą sakant, pakuotės. Jokių ypatingų marinatų, jokių stiklainių, jokio laukimo kelias dienas. Viskas paruošiama greitai ir labai patogiai. Jei savo sodyboje neturite virtuvės, šis užkandis akimirksniu užkariaus jūsų širdį. O namuose, tiesą pasakius, tai galima gaminti vietoj salotų.
Ingredientai
- 2 kg agurkų
- 1 a. š. kalendros
- 1 a. š. maltų paprikų
- 3,5 valg. š. acto
- 1 a. š. maltų pipirų
- 1 galvutė česnako
- 7 valg. š. aliejaus
- žalumynų – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Agurkus nuplaukite ir porai valandų pamerkite lediniame vandenyje, kad jie taptų traškesni. Rinkitės tvirtus ir plonus vaisius.
2. Paruoškite ingredientus: česnaką suspauskite česnakų spaustuku (užtenka vienos mažos galvutės), smulkiai supjaustykite žalumynus (petražoles, krapus ar kalendrą pagal savo pasirinkimą).
3. Agurkus supjaustykite vienodais gabaliukais, geriausia išilgai į 4–6 dalis. Arba griežinėliais, kas jums labiau patinka.
4. Agurkus sudėkite į maišelį, sudėkite visus kitus ingredientus ir užriškite. Dabar gerai suplakite ir palikite šaldytuve 15 minučių. Viskas! Jei norite sodresnio skonio, užkandį galite palikti šaldytuve dviem valandoms.
Pagrindinis vaidmuo čia tenka česnakui, kuris per kelias minutes prisotina traškų minkštimą. Jei pageidaujate, taip pat galite pridėti Dižono garstyčių ir kajeno pipirų. Actą naudokite devynių procentų, kad viskas gerai išsimarinuotų. Patiekite agurkų užkandį su mėsa, žuvimi, bulvėmis ir tiesiog kaip traškų skanėstą.