Virtuvė yra viena dažniausiai naudojamų patalpų kiekvieno žmogaus namuose, tad ją valant reikia skirti nemažai dėmesio.
Gaminant ar kepant kokį nors maistą, išsiskiria garai, apsitaško riebalai, neretai netyčia ką nors numetame ar išpurviname. Visi šie nešvarumai atsiranda ne tik ant viryklės, bet ir ant virtuvės spintelių, stalo ir kitų paviršių, todėl juos reikia reguliariai valyti.
Patarsime, kaip tai padaryti greitai, paprastai ir be chemijos! Šie keturi riebalų šalinimo būdai yra patys efektyviausi.
Obuolių actas
Pasiruoškite tiek mišinio, kiek jums atrodo reikalinga vienodu obuolių acto ir vandens santykiu.
Viską supilkite į puodą ir užvirinkite. Tuomet nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.
Paviršius galite valyti suvilgę kempinę šiame skystyje – valyti galite spinteles bei kitus baldus, tačiau svarbu po to viską dar kartą nuplauti paprastu vandeniu suvilgyta kempine.
Indų ploviklis ir actas
Sumaišykite du puodelius karšto vandens ir vieną puodelį baltojo acto. Tuomet įpilkite du šaukštus indų ploviklio.
Mišiniu valykite spinteles, stalus ir kitus paviršius. Tuomet dar kartą nuvalykite drėgna šluoste.
Mažiau prieinamoms vietoms galite naudoti seną dantų šepetėlį, suvilgytą tame pačiame tirpale.
Norėdami gerai išvalyti senas medines dureles, galite jas nupoliruoti mineraline alyva.
Marselio muilas
Šaukštą tarkuoto Marselio muilo ištirpinkite drungname vandenyje. Šiame tirpale suvilgyta kempine valykite paviršius.
Šiuo būdu galite valyti ir medinius baldus jų nepažeisdami.
Lakuotos virtuvės spintelės
Paruoškite mišinį iš sėmenų aliejaus, terpentino ir miltų.
Šiame mišinyje pamirkykite audinį ir tepkite ant lakuotų spintelių paviršiaus.
Linų sėmenų aliejus puikiai tinka baldams apsaugoti ir pagražinti, o miltai padės atsikratyti riebalų pėdsakų.
Sėkmės!