Nėra tokios šeimininkės, kuri bent kartą nebūtų kepusi cukinijų blynų! Galų gale, kas gali būti lengviau? Esame tikri, kad jūs netgi turite patikrintą šio patiekalo receptą. O mes norime pasiūlyti naują gaminimo būdą, dar patogesnį ir greitesnį. Pabandykite iškepti cukinijų blynus orkaitėje – liksite patenkinti.
Tačiau patikslinkime: iš pradžių tai bus vienas didelis blynas – visai kepimo skardai. Tačiau jį galėsite supjaustyti porcijomis ir mėgautis įprastais blynais.
Cukinijų blynai orkaitėje tinginio būdu
Mūsų blyneliai, kepti orkaitėje, yra gana tinkami sveiko maisto kategorijai, nes juose yra minimalus kiekis aliejaus! O kepimas orkaitėje yra vienas sveikiausių terminio apdorojimo būdų.
Jei norite, į daržovių masę įberkite džiovintų žolelių, kad pagardintumėte, o susmulkintą česnaką – kad suteiktumėte pikantiško skonio. Blynų skonis pasirodys dar įdomesnis, jei įdėsite šiek tiek plonomis juostelėmis supjaustytos paprikos. Sudedamųjų dalių kiekį reguliuokite atsižvelgdami į skardos dydį arba formą.
Ingredientai
- 4 kiaušiniai
- 3 bulvės
- Ryšelis krapų
- 1 svogūnas
- 1 a. š. kepimo miltelių
- Pipirų ir druskos pagal skonį
- 3 mažos cukinijos
- 2 valg. š. aliejaus
- Ryšelis petražolių
- 1 a. š. paprikos miltelių
- 220 g miltų
Gaminimo eiga
1. Cukiniją sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį, išspauskite skysčio perteklių. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir taip pat išspauskite. Nuplaukite visus žalumynus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
2. Giliame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su saulėgrąžų aliejumi. Suberkite prieskonius ir druską. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Į dubenį sudėkite tarkuotas bulves su cukinijomis ir visais žalumynais. Išmaišykite masę.
3. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Išdėliokite cukinijų masę, tolygiai paskirstykite.
4. Kepimo skardą 40 minučių įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Iškepusį kepinį šiek tiek atvėsinkite, tada supjaustykite kvadratėliais.
Lengvos ir sveikos vakarienės receptas. Patiekite su tirštu jogurtiniu padažu. Pagardinkite jį smulkintu česnaku, žolelėmis ir žiupsneliu druskos. Skanaus!