Koks konservuotų ridikėlių skonis žiemą? Ši daržovė ne taip dažnai sutinkama konservuota. Kažkodėl manoma, kad švieži ridikai yra skaniausi. O žiemą to pakartoti tikrai nepavyks. Skubame patikinti, kad ridikėliai stiklainyje bus ne ką prastesni nei švieži. Taigi, ko reikia tokiam nestandartiniam receptui?
Ridikėliai žiemai
Ridikėlių kiekį, kurį naudojate marinavimui, geriau apskaičiuokite patys. Galbūt pirmieji konservavimai bus kaip bandymas, todėl jums reikės mažo kiekio. Pavyzdžiui, vienas ar du stiklainiukai po 0,5 litro arba 0,75 litro. Konservuotų ridikėlių skonis turėtų būti saldus ir rūgštus, tačiau sūrymas vargu ar bus geriamas. Jis gali patikti tik užkietėjusiems marinatų mėgėjams.
Ingredientai
- ridikėliai
- agurkai
- krapų šakelės
- petražolių šakelės
- lauro lapai
- kartieji pipirai
- kvapieji pipirai
Marinato ingredientai
- 3 litrai vandens
- 9 šaukštai cukraus
- 6 šaukštai druskos
- 180 ml acto (9 %)
Neįprastas marinavimas
Gaminimo eiga
- Ridikėlių, kurie vėliau patenka į stiklainius, pjaustyti nebūtina. Jei daržovės mažos, tuomet nereikia jų dalyti į kelias dalis. Tiesiog nupjaukite lapus ir šaknis ir gerai nuplaukite ridikus.
- Stiklainius konservavimui primygtinai rekomenduojama sterilizuoti, o dangčius išvirti. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po kelias šakeles krapų ir petražolių, negailėkite lauro lapų, pipirų ir česnako. Būtent šių ingredientų dėka ridikėliai žiemą bus traškūs ir kvapnūs.
- Ridikėlius reikia dėti į stiklainius kuo sandariau. Bet būkite atsargūs. Jokiu būdu negalima traiškyti daržovių ir jų deformuoti. Į stiklainį taip pat galite įdėti šviežių agurkų griežinėlių.
4. Dabar reikia paruošti pagrindą marinatui. Ridikėlius ir visus kitus stiklainiuose esančius komponentus reikia tris kartus užpilti vandeniu. Pirmą kartą į stiklainius pakanka įpilti verdančio vandens ir uždengti dangteliu. Leiskite pastovėti 5–6 minutes, o tada vandenį reikia nupilti.
5. Antrą kartą stiklainius taip pat reikia užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 5–6 minutes ir nukošti. Bet ne į kriauklę, o į atskirą matavimo indą ar ąsotį. Reikia tiksliai žinoti, kiek verdančio vandens tilps į stiklainius. Be to, pagal vandens kiekį apskaičiuokite prieskonių gramus.
6. Supilkite skystį iš matavimo puodelio ar ąsočio į puodą. Įpilkite reikiamą kiekį cukraus, druskos, acto. Užvirinkite skystį ir palaikykite ant maksimalios ugnies 4–5 minutes. Karštą marinatą švelniai užpilkite ant ridikėlių, sandariai uždarykite arba užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite ir palikite nuošalioje vietoje.
Traškūs ridikai žiemai
Gatavą patiekalą galite išbandyti po savaitės ar dviejų. Tokie ridikai puikiai tiks prie stipriųjų gėrimų arba bus priedas prie mėsos patiekalų. Nebijokite eksperimentuoti su daržovių skoniais. Kas žino, galbūt kaip tik toks ridikas užkariaus jūsų širdį ir jį gaminsite kiekvienais metais!