Jei jums patinka braškiniai desertai, tuomet šis receptas kaip tik jums! Tiesa, šis pyragas gali būti gaminamas nebūtinai su braškėmis – tinka bet kurie vaisiai.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 2 puodelių cukraus
- Aliejaus
- 3 stiklinių pusiau rupių miltų
- 50 ml pieno
- 150 g jogurto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Vanilinio cukraus;
Uogos, kurios tinka labiausiai: braškės, mėlynės, gervuogės, avietės, abrikosai ir kt. Be to, galite naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus vaisius. Jei naudosite konservuotus vaisius, tuomet rekomenduoja įdėti ir šiek tiek cukraus.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Įpilkite aliejaus, palaipsniui sudėkite jogurtą ir pieną.
Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Tuomet palaipsniui juos sudėkite į kiaušinių, jogurto ir pieno masę, ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos – dydį galite pasirinkti patys. Jei naudosite platesnę skardą – pyrago pagrindas bus plonesnis, jei siauresnę – pagrindas bus storesnis.
Vaisius ar uogas gerai nuplaukite ir pagal poreikį supjaustykite. Išdėliokite tolygiai ant tešlos ir dėkite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę 35-40 min.
Prieš patiekdami pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!