Labai paprastas skanių, traškių keptų cukinijų receptas – ir nė lašo pridėtinio aliejaus! Po šio patiekalo recepto nustosite kepti cukinijas dideliame kiekyje aliejaus.
Sudedamosios dalys:
- 2 cukinijos;
- Druska ir pipirai;
- Kietasis sūris 100 g;
- Miltai ir džiūvėsėliai;
- 2 kiaušiniai;
- Prieskoniai pagal skonį (pvz., itališkas mišinys);
- Kepimo aliejus.
Cukinijas supjaustykite stambiomis pailgomis skiltelėmis. Į kiekvieną gabalėlį įsmeikite po pusę medinio iešmelio. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sumaišykite tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, kvapiuosius prieskonius ir druską.
Įmuškite 2 kiaušinius. Cukiniją pirmiausia pamirkykite miltuose, paskui kiaušinyje, o tada džiūvėsėliuose.
Sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje orkaitėje 15-20 minučių.
Patiekite su grietine, majonezu arba jogurtu (pagal skonį). Tai iš tiesų labai skanu ir paprasta!