Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Orkaitėje kepami atviri obuolių pyragaičiai: puikus desertas prie arbatos

Labai skanus ir kvapnus desertas!

Sudedamosios dalys:

  • Šviežios mielės – 15 g
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Pienas – 50 ml
  • Vanduo – 50 ml
  • Saulėgrąžų aliejus – 50 ml
  • Miltai – 2 šaukštai
  • Obuoliai – 3 vnt.
  • Cinamonas – 1 žiupsnelis

Paruošimo eiga:

  1. Užraukite raugą, į šiltą pieną suberkite mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kelis šaukštus miltų ir įpilkite šilto vandens. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
  3. Į iškilusią tešlą dalimis suberkite miltus ir išminkykite standžią tešlą. Tada įpilkite 50 ml augalinio aliejaus ir gerai išminkykite. Tešla turi būti minkšta ir nelipni.
  4. Įdarui nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite cinamoną, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
  5. Tešlą iškočiokite, suformuokite ritinėlį ir supjaustykite griežinėliais. Iškočiokite tešlos ritinėlius ir sudėkite ant jų supjaustytus obuolius. Formuokite tešlos krepšelius.
  6. Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  7. Viršų patepkite kiaušiniu.
  8. Kepkite 190°C temperatūroje 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...

Kaip suvilioti kiekvieną Zodiako ženklą?

Kaip suvilioti kiekvieną Zodiako ženklą? Atraskite jų slaptąjį kodą Ar norite sužinoti, kaip pavergti kažkieno širdį, remiantis jų Zodiako ženklu? Kiekvienas ženklas turi unikalų asmenybės...
---