Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Vištienos kotletai: kaip niekada sultingi ir aromatingi!

Paukštienos kotletai pagal šį receptą gaunasi tokie sultingi, kad juos galima valgyti net be garnyro.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 1 kg
  • Svogūnas – 200 g
  • Šviežias batonas – pusė kepalo
  • Pienas – 200 ml
  • Česnakai – 2 skiltelės
  • Sviestas – 25 g
  • Kalendra ir petražolės- po 15 g
  • Juodieji pipirai, kalendra – po pusę arbatinio šaukštelio
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
  • Aliejus
  • Druska – pagal skonį

Paruošimo eiga:

  1. Batono minkštimą užpilkite 150 mililitrų pieno.
  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iki skaidrumo apkepinkite augaliniame aliejuje, tada sudėkite česnaką, sviestą ir prieskonius, troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
  3. Vištienos filė kartu su keptu svogūnu ir piene išmirkytu batonu pertrinkite su mėsmale.
  4. Sumaišykite viską iki vientisos masės.
  5. Į masę įmaišykite susmulkintus žalumynus, truputį krakmolo ir likusius 50 mililitrų pieno.
  6. Suformuokite nedidelius kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---