Gardus ir spalvingas tortas nebūtinai turi būti sudėtingas ir reikalauti daug laiko pagaminimui, o šis receptas puikiai tai įrodo. Tokie desertai yra tiesiog Dievo dovana, kai neturite jėgų ar noro kažką gaminti, bet norite nustebinti savo svečius ar pradžiuginti artimuosius kažkuo skanaus prie arbatos.
Norint jį pasigaminti, jums reikės:
- Trapių arba paprastų sausainių – 180 g;
- Sviesto – 80 g;
- Vandens – 100 ml;
- Želatinos – 30 g;
- Vyšnių ar kitų uogų – 300 g;
- Cukraus pudros – 60 g;
- Tepamo kreminio sūrio – 400 g;
- Cukraus pudros – 80 g;
- 33% grietinėlės – 120 ml;
- Cukraus pudros – 80 g;
Šis ingredientų kiekis apskaičiuotas 19 cm skersmens formai.
Gaminimo eiga:
Paimkite sausainius ir sumalkite juos į smulkius trupinius. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainių trupiniais, jei reikia, įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite: turi gautis gana vientisa masė, kuri gerai išlaikytų savo formą.
Šaukštu sudėkite gautą tešlą į torto formą ir gerai suspauskite. Tai labai lengva padaryti su stikline.
Torto įdarą sudarys du komponentai. Pirmajam reikia bet kokio tipo vaisių ar uogų; mūsų atveju, tai buvo šaldytos vyšnios. Sudėkite jas į puodą su vandeniu ir cukraus pudra, išmaišykite ir padėkite ant viryklės, kad atšiltų. Tuo pačiu metu želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
Kai uogos atitirps, smulkinkite jas trintuvu, kol gausite norimą konsistenciją: galite palikti uogų gabalėlius arba sutrinti iki vientisos tyrės. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir dar šiek tiek išplakite trintuvu. Puodą su uogų turiniu palikite ant viryklės, kad jis per anksti nesukietėtų.
Antrajai įdaro daliai paimkite tepamą kreminį sūrį ir šiek tiek išplakite su grietinėle bei cukraus pudra.
Kai viskas bus paruošta, paeiliui nedidelėmis porcijomis, pvz., šaukštu, dėkite įdarą ant torto pagrindo. Kai visi sluoksniai bus sudėti, medine mentele sumaišykite įdarus tarpusavyje, kad ant paviršiaus susidarytų gražus raštas. Taip pat galite torto formos šonus iš vidaus iškloti kepimo popieriumi arba specialia plėvele. Palikite tortą sukietėti, kol želatina sustings. Tuomet tortas bus paruoštas patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!