Paprasta, skanu ir nebrangu!
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 200 g
- Cukrus – 150 g
- Vanilinas
- Druska
- 2 kiaušiniai
- 400 g miltų
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
Paruošimo būdas:
- Elektriniu maišytuvu sumaišykite sviestą ir cukrų, įmaišykite vanilę ir žiupsnelį druskos, tada įmuškite kiaušinį ir 1 trynį. Mišinys turi būti vienalytis.
- Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti labai plastiška.
- Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus.
- Kiekvieną rutuliuką pakaitomis panardinkite į kiaušinio baltymą, o po to į cukrų.
- Sudėkite rutuliukus ant kepimo skardos ir kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.
Mėgaukitės sausainukais su karšta arbata!