Tartalečių įdarui galite rinktis bet kokius mėgstamus ingredientus.
Jums reikės:
- 200 g vidutinio riebumo varškės
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- 4 valg. š. cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- Šviežių arba šaldytų uogų (puikiai tinka serbentai, avietės, mėlynės, ir t.t.)
Kaip gaminti?
- Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC temperatūros.
- Stalą pabarstykite miltais, padėkite ant jo tešlą ir lengvai iškočiokite.
- Formuokite tartalečių ruošinius (galite naudoti puodelį ar stiklinę).
- Išdėliokite ant kepimo skardos 2 cm atstumu.
- Varškę išplakite su 3 valg. š. cukraus ir vaniliniu cukrumi. Turite gauti kreminę konsistenciją.
- Į tartalečių vidų sudėkite varškę ir uogas.
- Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinį su 1 arb.š. vandens. Mišiniu aptepkite tartalečių kraštus ir pabarstykite likusiu cukrumi.
- Kepkite 15-20 minučių, kol paruduos.
- Šių tartalečių ruošimui puikiai tinka ir bet kokie sezoniniai vaisiai: obuoliai, kriaušės, slyvos, persikai, abrikosai, ir t.t.