Paruošti šį tortą tikrai pavyks net ir tiems, kuriems niekada neteko gaminti saldžių kepinių.
Jums reikės:
Tešlai:
- 6 kiaušinių baltymų
- 3 šaukštų kokosų drožlių
- 3 šaukštų cukraus
- 1 buteliuko vanilės esencijos
- 5 šaukštų aguonų
- 10 šaukštų miltų
- Vieno pakelio kepimo miltelių
- 5 šaukštų pieno
Kremui:
- 4 kiaušinių trynių
- 1 buteliuko vanilės esencijos
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 500 ml pieno
- 6 šaukštų cukraus
- 250 g sviesto (mažiausiai 80% riebumo)
Papuošimui:
- 100 g juodojo šokolado
- 1 arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus.
Kaip gaminti?
- Dubenyje išplakite kiaušinių baltymus, kol masė padvigubės. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Pamažu suberkite aguonas, kokoso drožles, supilkite vanilės esenciją, šiltą pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
- Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (24 × 30 cm dydžio). Kepkite 200°C temperatūroje 10-15 minučių.
- Kai pyragas atvės, perpjaukite jį į tris lygias dalis.
- Dabar paruošime torto kremą. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi.
- Įberkite pudingo miltelių, įpilkite vanilės esencijos ir pieno. Viską gerai išmaišykite. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. Leiskite kremui atvėsti. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir maišykite 3-4 minutes, kol gausite minkštą kremą.
- Kremą padalinkite į dvi lygias dalis.
- Metaliniame dubenyje sumaišykite šokolado gabaliukus ir augalinį aliejų, įstatykite į vandens vonelę ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
- Ant pirmojo pyrago sluoksnio tepkite kremą. Dėkite antrąjį pyrago sluoksnį, ir užtepkite antrąją kremo dalį. Dėkite trečiąjį pyrago sluoksnį ir užpilkite glajų.
- Laikykite šaldytuve 2-3 valandas, supjaustykite ir patiekite.