Konditerijos pasaulyje varškės desertai užima ypatingą vietą. Būtent jie ateina į pagalbą rūpestingoms motinoms, jei jų vaikai atsisako valgyti šį sveiką pieno produktą. Saldumynai su varške puikiai tinka ramiai šeimos vakarienei ir puikiai tiks bet kokiai šventei.
Džiaugiamės galėdami pasidalinti puikaus pyrago su švelniu įdaru receptu. Tokio grožio gerumas yra tas, kad kiekvienas svečias turės savo porciją ir nereikės kepti bei įdarinėti kiekvieno saldumyno atskirai.
Sudedamosios dalys
- Sviestas 150 g
- Tamsusis šokoladas 250 g
- Cukrus 300 g
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai 220 g
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Varškė 400-500 g
Paruošimo eiga
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Išplakite 4 kiaušinius, 200 g baltojo cukraus ir 1 valgomąjį šaukštą vanilinio cukraus.
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Miltų mišinį suplakite su šokolado mišiniu, kad gautumėte vientisą tešlą. Giliame dubenyje varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir kiaušiniais.
Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos tolygiai paskirstykite ant skardos dugno, ant viršaus paskirstykite varškės masę ir sudėkite likusią tešlą.
Įdėkite formą į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40-45 minutėms.
Iškepus leiskite tešlai atvėsti. Prieš patiekdami supjaustykite gautą pyragą mažais kvadratėliais.
Sveikiname, purūs biskvitiniai pyrago gabaliukai paruošti! Jei norite, galite juos papuošti cukraus pudra ir mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Atidžiai ir atsakingai pagaminkite biskvitą, kad jis būtų purus ir minkštas. Jei jums patinka šis receptas, pasidalinkite juo savo „Facebook“ puslapyje!
Skanaus!