Šoninės sūdymo procesas paprastai negali būti vadinamas greitu, tačiau jei pakeisite receptą ir viską darysite stiklainyje, tada po 2 dienų galėsite pamaloninti save pačiu subtiliausiu užkandžiu.
Sūdymui naudojame 2 kilogramus kiaulienos šoninės arba papilvės. Būtinai imkite mėsą, kurioje daugiau nei 50 procentų riebalų. Turi atrodyti panašiai kaip aukščiau esančioje nuotraukoje.
Mėsą supjaustome skersai pluoštų į vidutinio dydžio gabalėlius, kurie gali lengvai tilpti į pasirinktą stiklainį.
Metas paruošti marinatą. Jam reikia:
- 1 litro vandens
- 150 gramų druskos
- 8–10 lauro lapų
- Juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių
Padedame ant ugnies, paverdame 2–3 minutes, ir marinatas yra paruoštas.
Paruoštą sūrymą padedame atvėsti ir ruošiame mėsą. Į švarų stiklainį paskirstykite mėsą, sumaišytą su smulkintu česnaku.
Kai stiklainis bus pilnas, užpildykite turinį atvėsusiu sūrymu, uždarykite ir užsukite dangtį.
Padėkite į šaltą vietą 2 dienoms.
Nepaisant to, kad praėjo labai mažai laiko, mūsų šoninė pasidaro stebėtinai švelni ir sultinga.
Vaizdo įrašas:
Paruoštą šoninę galima laikyti šaldytuve ilgą laiką. Bet kadangi gaminimas greitas, lengviau greitai suvalgyti ir pasigaminti naują, šviežią porciją! Skanaus!