Prisipažinkite, ką gaminate iš pomidorų? Dar visai neseniai pomidorus naudojau 3 patiekalams: šviežių daržovių salotoms, picai bei konservuotų pomidorų ruošimui. Visai neseniai sužinojau vieną labai puikų receptą: tai – pomidorų su svogūnais ir česnakais užkandis. Šio užkandžio skonis mane tikrai maloniai nustebino.
Šio patiekalo sudėtyje yra vienas „slaptas“ ingredientas. Tai – medus! Paklausite, ar jis dera su daržovėmis ir svogūnais? Net labai!
Jums reikės:
- 5 pomidorų
- 3 svogūnų
- 4 česnako skiltelių
- 4 arb. š. augalinio aliejaus
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- Šiek tiek baziliko
- Šiek tiek aitriųjų pipirų
- 1,5 arb. š. medaus
- 0,5 arb. š. druskos
Kaip gaminti?
Pomidorus supjaustykite maždaug 0,5-0,6 cm storio griežinėliais. Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedais, o česnakus – smulkiais gabalėliais.
Sumaišykite medų ir citrinos sultis. Įpilkite augalinio aliejaus, įberkite baziliko, druskos ir aitriųjų pipirų.
Į stiklainio dugną sudėkite pirmąjį pomidorų sluoksnį. Įberkite smulkintų svogūnų ir česnakų. Viską kartokite tokia pat seka, kol sunaudosite visus ingredientus.
Užpilkite padažu, užsukite dangtelį ir gerai suplakite stiklainį. Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Štai ir viskas – užkandis jau paruoštas. Šį pomidorų užkandį galite patiekti prie įvairių patiekalų bei pasiimti į iškylą. Tikrai norėsite pakartoti!