Greitas ir paprastas kvapnaus braškių pyrago, kuris puikiai tiks ir pusryčiams, ir prie kavos ar kaip gaivus desertas piknikui gamtoje, receptas.
Paruošimas gana paprastas – braškes nuplauname, nusausiname ir suberiame į formą. Tada belieka supilti tešlą ir kepti. Skanus ir greitai paruošiamas desertas itin pravers artėjant braškių sezonui.
Ingredientai:
Kiekis vienai formai, kurios skersmuo 22 cm.
- 200 g miltų
- 80 g saulėgrąžų aliejaus
- 70 g cukraus
- 90 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 10 g citrinos sulčių
- citrinos žievelė
- 5 g kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- braškės
Papuošimui:
- Migdolų drožlės
Pabarstymui:
- Cukraus pudra
Gaminimo eiga:
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Braškes nuplaukite.
Tada atsikratome lapelių – jei braškės didelės, jas galima perpjauti per pusę.
Sudedame braškes į formos dugną. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putų.
Įberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir vėl išplakite. Tada pamažu plakame ir pilame pieną. Galiausiai suberiame išsijotus miltus.
Tada įplakame aliejų. Įberkite citrinos žievelės ir įpilkite sulčių.
Tešlą supilkite ant braškių. Išlyginkite paviršių.
Kepkite iki 165°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Leiskite pyragui visiškai atvėsti. Galima pabarstyti skrudintomis migdolų drožlėmis.
Galiausiai pabarstykite cukraus pudra. Supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!