Nustebinkite savo artimuosius kažkuo nauju!
Tinkamai pasirinkus receptą, net iš pagrindinių ingredientų, tokių kaip svogūnai ir kiaušiniai, galima lengvai pagaminti patiekalą, kuris bus sotesnis nei pica ir tikrai skanesnis nei įprasta kiaušinienė. Kalbant apie gaminimo laiką, šiam receptui prireiks ne daugiau nei tai pačiai kiaušinienei ar omletui paruošti.
Ingredientai: patiekalo pagrindas yra tik 4 kiaušiniai ir 1 didelis raudonasis svogūnas, galite tik juos ir naudoti. Tačiau rekomenduojame padaryti patiekalą įdomesnį ir įdėti dar porą dešrelių, 2 vidutines bulves ir šiek tiek bet kokio kietojo sūrio. Iš prieskonių paimkite pusę arbatinio šaukštelio druskos, ketvirtadalį šaukštelio juodųjų pipirų, įdėkite česnako ir įpilkite alyvuogių aliejaus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pirmiausia apkepkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kepkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės, tada svogūną perkelkite į vieną keptuvės pusę, o ant laisvosios paskleiskite plonomis juostelėmis supjaustytas bulves.
Kepkite dar 4 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Tada į bulves įpjaustykite dešreles. Susmulkinkite žalumynus ir česnaką. Viską išmaišykite ir kartu pakepkite.
Išplakite 4 kiaušinius su druska ir pipirais, įtarkuokite sūrį ir išmaišykite. Supilkite gautą mišinį į keptuvę.
Uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 8 minutes.
Nors tą patį patiekalą galima ruošti tik su kiaušiniais ir svogūnais, rekomenduojame naudoti aukščiau minėtą variantą. Tik keliais ingredientais daugiau, bet bus daug skaniau.
Skanaus!