Be kiaušinių ir sviesto.
Ingredientai:
- varškė – 250 g
- kefyras arba natūralus jogurtas – 100 g
- miltai – 250 g
- obuoliai – 1-2 vnt.
- cukrus – 10 arbatinių šaukštelių
- cukraus pudra ir cinamonas pagal skonį
- druska – pusė arbatinio šaukštelio
Gaminimas:
- Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Miltus persijokite.
- Varškę su cukrumi ir druska pertrinkite trintuvu.
- Supilkite kefyrą arba jogurtą, suberkite persijotus miltus ir užminkykite minkštą tešlą.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite ploną tešlos lakštą.
- Iš tešlos išpjaukite kvadratėlius.
- Į kiekvieno kvadratėlio vidurį įdėkite po obuolių skiltelę, apibarstykite cukrumi ir cinamonu, suvyniokite ir užspauskite kraštelį.
- Išdėliokite sausainius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
- Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių iki auksinės spalvos.
- Iškeptus sausainius pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!