Home Patarimai Kaip per 15 minučių išvirti burokėlius?

Kaip per 15 minučių išvirti burokėlius?

0
Kaip per 15 minučių išvirti burokėlius?

Virtus burokėlius naudojame daugelyje mėgstamų patiekalų. Kvapnūs ir sotūs barščiai bei gardžios daržovių salotos sunkiai įsivaizduojami be šių puikių daržovių. Tačiau kartais nenorime praleisti kelias valandas juos virdami! Be to, nuo jų dažnai sklinda nemalonus kvapas. Štai kaip greitai išvirti burokėlius, kad jie būtų sultingi ir skanūs!

Norint greitai išvirti burokėlius, nereikia jų nulupti. Tiesiog gerai juos nuplaukite, tai galite padaryti net su šiurkščia indų plovimo kempinės puse. Nenupjaukite stiebelių. Taip visos sultys ir skonis liks burokėlio viduje, kartu su maistingosiomis medžiagomis.

Skanūs ir sultingi virti burokėliai per 15 minučių

Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant ugnies.

Burokėlius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ant didelės kaitros be dangčio.

Burokėlių nebūtina suvynioti į foliją, kaip daugelis tai pataria daryti.

Po kelių minučių virimo į puodą įdėkite duonos plutą. Tai padės išvengti stipraus ir nemalonaus jų kvapo.

Po 15 minučių virimo išjunkite kaitrą ir 5 minutėms panardinkite burokėlius į šaltą vandenį.

Tada nulupkite daržoves ir naudokite jas maistui ruošti.

Kitas puikus būdas – kepti burokėlius orkaitėje. Sugaišite šiek tiek daugiau laiko (25 minutes), tačiau daržovių skonis bus saldesnis. Kepti reikia 180°C temperatūroje.

Kokių jūs žinote gudrybių, kaip greitai paruošti burokėlius? Pasidalinkite su kitomis namų šeimininkėmis komentaruose! Pasidalinkite savo mėgstamiausiais patiekalų iš šių daržovių receptais. Išbandykime ką nors naujo kartu!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].