Per vasaros karščius žmonės nenori riebių patiekalų ar salotų su majonezo padažais. Norisi kažko lengvo, kvapnaus ir šviežio, todėl turime ieškoti įvairesnių variantų.
Šiandien turiu jums tikrą karalių dovaną: itališkas salotų padažas yra lengvas, šviežias, kvapnus ir be majonezo.
Šis padažas pagardins visas vasaros salotas ir kitus daržovių patiekalus. Padažas turi lemiamą vaidmenį kuriant skonį: tuo šis pasirinkimas yra naudingas.
Aštrus padažas, pagamintas su alyvuogių aliejumi, sūriu, medumi, aštriais pipirais ir česnakais – tai neįtikėtinas gardumas, jis aromatingas ir aštrus.
Reikės:
20 ml citrinos sulčių;
20 g Parmezano sūrio;
vieno šaukšto natūralaus medaus;
2-3 skiltelių česnako;
5 g čili pipirų (arba pagal skonį);
pusės arbatinio šaukštelio raudonėlio;
pusės šaukštelio džiovintų bazilikų;
keturių valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus (galite naudoti naminį aromatizuotą aliejų);
druskos ir juodųjų pipirų.
Ruošimas:
Nuluptas česnako skilteles smulkiai supjaustykite peiliu. Susmulkinkite čili pipirus.
Parmezano sūrį sutarkuokite. Medų geriausia naudoti be ryškaus skonio.
Į dubenėlį supilkite citrinos sultis (be sėklų), įpilkite skysto natūralaus medaus (šviežio medaus jau galite įsigyti), sudėkite tarkuotą parmezaną, čili pipirus ir česnaką.
Suberkite visus prieskonius ir druską (pagal skonį), įberkite juodųjų pipirų.
Paskutinis, bet ne mažiau svarbus žingsnis- užpilkite alyvuogių aliejų.
Aš naudoju naminius aromatinius aliejus ruošiant šį padažą. Tuomet nereikia berti prieskonių.
Visas sudedamąsias dalis kruopščiai išmaišykite šluotele, kol padažas taps vientisas.
Labai kvapnus ir skanus padažas puikiai tinka bet kokioms šviežių daržovių salotoms: su juo gausis prieskonių ir skonio jūra.
Itališkas salotų padažas yra vienas iš tų receptų, kuris turi būti kiekvienos šeimininkės receptų knygoje. Man patinka įvairūs padažai: jie suteikia tam pačiam patiekalui vis kitokį skonį.
Skanaus!