Mėtos – be galo skaniai kvepiantis ir atgaivinantis augalas. Dažniausiai žmonės geria mėtų arbatą, tuo tarpu desertus su mėtomis gamina daug rečiau. Iš tiesų tai labai paprasta, o skonis tikrai yra vertas pastangų!
Šiame straipsnyje dalinamės su jumis itin skanių sausainių su mėtomis receptu. Šis neįprastas, bet be galo skanus desertas patiks visai šeimai!
Reikės:
- 20g mėtų lapelių
- 100g cukraus
- 1 kiaušinio
- 100g sviesto
- 200g miltų
- 7g kepimo miltelių
- 40g šokolado lašų (arba smulkiai supjaustyto šokolado)
Gaminimas:
Nuplautus ir nusausintus mėtų lapelius sudėkite į dubenį ir apiberkite cukrumi. Viską sumalkite iki vientisos masės smulkintuvu.
Tuomet įmuškite kiaušinį ir sudėkite suminkštintą sviestą. Vėl viską sumalame smulkintuvu.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir tuomet sumaišome su mėtų, cukraus, sviesto ir kiaušinio mase.
Sudedame šokolado gabalėlius ir viską gerai išmaišome, kad šokoladas būtų tolygiai pasiskirstęs.
Tuomet patepkite rankas aliejumi ir formuokite nedidelius sausainius, ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną sausainį dar galite papuošti likusiais šokolado lašais arba gabalėliais.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros ir kepkite apie 15 minučių.
Skanaus!
Vaizdo įrašas kaip pasigaminti sausainius: