Artėja vasara – šviežių daržovių, vaisių ir uogų sezonas. Ta proga dalinamės su jumis puikių salotų receptu, kurios ne tik gražiai atrodys lėkštėje, bet bus ir itin skanios. Be jokios abejonės, šios salotos patiks visai šeimai.
Ingredientai:
3 kiaušiniai
300g ridikėlių
3 maži pomidorai
150g mini kukurūzų
Druska
Lašiša
Alyvuogių aliejus
Padažui:
2 š. jogurto
1 š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
Druska pagal skonį
1 a. š. citrinos sulčių
Petražolės
Gaminimas:
Kiaušinius išvirkite kietai, supjaustykite. Ridikėlius supjaustykite plonais apskritimais. Viską sudėkite į dubenį.
Pomidorus supjaustykite kubeliais.
Į sausą keptuvę sudėkite kukurūzus, pabarstykite druska. Kepkite ir maišykite apie 3 minutes. Apkepintus kukurūzus sudėkite į dubenį.
Į nedidelį dubenį supilkite jogurtą, aliejų, išspaustą česnaką, citrinos sultis, keptas petražoles ir viską išmaišykite.
Nuo lašišos nuimkite odelę, apibarstykite iš visų pusių druska ir pipirais. Apkepkite alyvuogių aliejuje iš visų pusių. Tuomet lašišą supjaustykite norimais gabaliukai ir sudėkite į dubenį kartu su daržovėmis ir kiaušiniu.
Tuomet viską apipilkite jogurtiniu padažu ir gerai išmaišykite. Skanaus!
Vaizdo įrašas kaip pasigaminti šias salotas: