Buvo laikas, kai labai bijojau kažką gaminti iš mielinės tešlos. Visais įmanomais būdais vengiau receptų su ja. Bandžiau rasti lengvesnį būdą kepiniams gaminti. Tada pirmą kartą susidūriau su varškės tešla. Su ja malonu dirbti ir ji nėra įnoringa. O mano dėmesys jai prasidėjo, kai pagaminau varškės vamzdelius!
Iš pradžių įdarui naudojau vien cukrų. Tačiau laikui bėgant, ėmiau eksperimentuoti ir atradau tobulą derinį. Mano slaptasis ingredientas buvo kokoso drožlės. Tai šiems skanumynams suteikė visiškai naują skonį. Tikiuosi, kad ir jums jie patiks!
Sudedamosios dalys:
- 250 g varškės
- 1 žiupsnelio druskos
- 80 g sviesto
- 180 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 3 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai kokoso drožlių
Paruošimo būdas:
Sumaišykite varškę su druska ir kubeliais supjaustytu minkštu sviestu. Varškę sutrinkite šakute arba smulkintuvu iki vientisos masės.
Į varškę suberkite pusę kiekio persijotų miltų, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Tada palaipsniui įmaišykite likusius miltus (gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau), kad gautųsi standi tešla.
Padalykite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite į dešros formą. Tada iškočiokite jas kočėlu į pailgą stačiakampį iki 2-3 mm storio. Nupjaukite visus tešlos nelygumus.
Kiekvieną tešlos sluoksnį pabarstykite cukrumi ir kokoso drožlėmis, tada susukite į ritinėlius. Pasistenkite, kad jie būtų kuo labiau susiglaudę.
Suktinukus supjaustykite 5 cm ilgio gabalėliais. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus varškės gardėsius galite pabarstyti cukraus pudra. Turbūt neverta ilgai pasakoti apie viliojantį kokosų skonį ir švelnią tešlos tekstūrą. Pabandykite pasigaminti bent vieną kartą, ir įsitikinsite patys! Nepamirškite palepinti savo draugų ir pasidalinti su jais šiuo receptu!