Ar žinojote, kad braškių lapai yra labai naudingi? Juose gausu taninų, organinių rūgščių, vitamino C, vitaminų A, B1, eterinių aliejų, mineralų ir daug kitų medžiagų.
Vitamino C braškių lapuose yra dar daugiau nei pačiose uogose. Idealus laikas rinkti braškių lapus – gegužės mėnuo. Jaunus lapus skinkite braškių žydėjimo metu, nes senesni lapai gali būti kartūs.
Lapus džiovinkite kaip ir kitas žoleles – plonais sluoksniais pavėsyje arba orkaitėje 40°C temperatūroje. Džiovintus lapus laikykite uždaruose stiklainiuose.
Jei skundžiatės kepenų veiklos sutrikimais, braškių lapai jums gali būti labai naudingi. Sergantiems kepenų ligomis rekomenduojama kasdien išgerti po du puodelius braškių lapų arbatos.
Taip pat braškių lapų arbata padeda stiprinti imunitetą, padeda nuo karščiavimo bei stiprina gimdos raumenų susitraukimus, todėl ši arbata gali padėti sergant ginekologinėmis ligomis.
Braškių lapų arbata veikia kaip diuretikas, todėl ji padeda esant šlapimo pūslės ir šlapimo takų uždegimams.
Ši arbata reguliuoja tulžies gamybą, stabdo viduriavimą, teigiamai veikia žarnyną ir spartina žaizdų gijimą.
Kaip pasigaminti braškių lapų arbatą?
Į puodelį įdėkite 4-5 džiovintus lapelius.
Virdulyje užvirinkite 200 ml vandens, užpilkite lapus.
Uždenkite ir palikite 20 minučių pastovėti.
Perkoškite per sietelį ir gerkite 3 kartus per dieną.
Arbata tinka nuo peršalimo, gerklės skausmo, taip pat ji stiprina imuninę sistemą.
Ši arbata gali padėti sumažinti nuovargį ir išvalyti kraują.
Rūpinkitės savo sveikata!
Vaizdo įrašo medžiaga: