Svogūnai – unikali daržovė, su kuria galima transformuoti daugybę patiekalų, padaryti juos kvapnesnius ir sodresnius. Šiandien mes jums pasakysime, kaip kepti svogūnus orkaitėje kaip užkandį. Garantuojame, kad šis receptas pakeis jūsų požiūrį į svogūnus gaminant maistą.
Kaip kepti svogūnus orkaitėje?
Receptas labai paprastas, o gaminimo procesas neužima daug laiko. Ir nereikia stovėti prie viryklės. Beje, patiekalas ne kartą buvo išbandytas su žmonėmis, kurie šiaip jau nekenčia bet kokios formos svogūnų. Bet būtent šis užkandis (ar garnyras) dingsta iš lėkštės iki paskutinio gabalėlio. Ir turi tokį kvapą, kuriam atsispirti tiesiog neįmanoma. Pradedam?
Ingredientai
- Svogūnai (kiek norite)
- Juodieji pipirai
- Rūkytų saldžiųjų paprikų milteliai
- Sojų padažas
- Augalinis aliejus
Gaminimo eiga
1. Produktus dažniausiai dedu iš akies. Aišku, kad prieskonių kiekis priklausys nuo svogūnų skaičiaus. Taigi, svogūnus nulupame, tačiau nenupjauname apačios, kad skiltys neišsiskirtų.
2. Kiekvieną svogūną supjaustykite į 4 dalis. Dėl apačios visi gabalėliai laikysis kartu ir nesuirs.
3. Sudėkite svogūnus į gilų dubenį. Sudėkite visus sausus prieskonius. Atkreipiu dėmesį, kad geriau naudoti rūkytą papriką. Tada paruošto svogūno skonis bus lyg kepto ant grotelių. Išmaišykite svogūnus, kad jie visiškai pasidengtų prieskoniais. Beje, savo nuožiūra galite pridėti bet kokių kitų prieskonių.
4. Tada įpilkite sojos padažo ir augalinio aliejaus, sumaišykite svogūnus. Druskos dėti nereikia, nes naudojame sūrų sojų padažą.
5. Svogūnus galite šiek tiek palikti, kad pasimarinuotų. Bet galite iš karto dėti juos į orkaitę.
6. Svogūnus sudėkite į specialią kepimui skirtą rankovę. Tolygiai paskirstykite, kad susidarytų vienas sluoksnis. Rankovę keliose vietose pradurkite dantų krapštuku, kad išeitų garai. Galite viską sudėti į kepimo formą aukštesniais kraštais ir uždengti folija. Svarbu, kad būtų kažkoks uždengimas, jog svogūnai nesudegtų.
7. Iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje svogūnus kepame apie 15 minučių.
Štai ir visas receptas! Lengviau nei lengva, tiesa? O koks skanus patiekalas… Keptus svogūnus galima patiekti su bulvėmis, mėsa, koše ar net tiesiog su duona. Pasirodo, tai skaniau nei bet koks kitas užkandis ir nereikia stovėti prie viryklės. Labai rekomenduoju išbandyti.
Vaizdo įrašo medžiaga:
Tai labai įdomi ir neįprasta svogūnų porcija – puikus būdas nustebinti svečius be pretenzingų ingredientų.
Skanaus!