Prisipažįstu, anksčiau labai nemėgau gaminti kremų. Todėl naminius tortus kepdavau retai. Dažniau kepdavau įvairius pyragus, bandeles ir sausainius. Kalbėdamasi su drauge apie maisto gaminimą, atsainiai užsiminiau apie problemą, o ji man patarė pabandyti pasigaminti karamelę su pienu. Ji sakė, kad net jos sūnus gali susitvarkyti su šiuo receptu. Sunku patikėti, bet apsisprendžiau pabandyti.
Gaminant naminę karamelę, svarbiausia laikytis kelių paprastų taisyklių. Pirmiausia turite pasirinkti tinkamus produktus. Patartina paimti šviesią storasienę keptuvę, kad būtų lengviau nustatyti cukraus spalvą. Antra, produktų kokybė ir šviežumas. Ir, žinoma, nuolatinis proceso stebėjimas. Tada karamelė gausis tobula.
Ingredientai
- cukrus 1 stiklinė
- pienas 1 stiklinė
- 25 g sviesto
- 2 valg. š. miltų
Gaminimo eiga
1. Supilkite cukrų į keptuvę ar puodą storu dugnu. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami ištirpinkite cukrų iki sirupo.
2. Ištirpus cukrui, suberkite į jį sviestą ir nuolat maišydami ištirpinkite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Supilkite mišinį į cukraus masę, greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Svarbu – pieną naudokite tik karštą, jei pilsite šaltą skystį, karamelė „sušoks“.
4. Virkite karamelę 1 minutę, tada nukelkite nuo ugnies. Perdėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.