Daugelis iš mūsų beveik visiškai nustojo valgyti sorų košę. Veltui!
Iš tiesų aukso spalvos sorose tiek daug naudingų savybių. Beje, kinai buvo pirmieji, pradėję vartoti soras kaip maistą. Vėliau jos išpopuliarėjo tarp daugelio tautų.
Kodėl reikia vis dažniau virti sorų košę? Faktas tas, kad jose yra būtinųjų aminorūgščių, kurios padeda mūsų raumenims ir odos ląstelėms.
Sorose gausu lengvai virškinamų angliavandenių. Jie greitai suteikia sotumo jausmą ir taip pat atgaivina. Žinoma, jei neįdėsite 5 šaukštų cukraus bei didelio gabalėlio sviesto.
Sorų košėje yra augalinių riebalų. Tai būtinas komponentas tam tikrų vitaminų, įskaitant karotiną ir vitaminą D, įsisavinimui.
Sorų košės padės nervų sistemai (vitaminas B1). Jei dažnai valgysite, taip pat praplėsite kraujagysles (vitaminas B5).
Apskritai, visi B vitaminai, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, yra labai reikalingi. Juk jie veikia smegenis, atmintį, našumą.
Paprastose nebrangiose sorose yra daug geležies, silicio ir magnio. Šie keturi elementai gali surišti sunkiųjų metalų jonus ir pašalinti iš organizmo kenksmingas medžiagas.
Labai rekomenduojama į mitybą dažniau įtraukti soras. Nes tai gausus kalio šaltinis, kuris padeda susidoroti su širdies sutrikimais, normalizuoja kraujospūdį ir stiprina kraujagysles.