Šiuolaikinėse konditerijos parduotuvėse yra tokia didelė skanėstų įvairovė! Kartais nustebinti šeimą naminiu desertu atrodo neįmanoma užduotis. Tačiau mano šokoladiniai rageliai kaskart sulaukia komplimentų, kai tik juos pagaminu!
Kaip iš mielinės tešlos pasigaminti saldžių ragelių su šokoladiniu kremu
Tai ne įprasti vafliniai, o mieliniai rageliai! Jie labai minkšti ir purūs. Įdarui naudoju šokoladinį kremą, bet nereikia pirkti brangių. Šis desertas yra toks paprastas, kad jį gali pagaminti net pradedantieji.
Sudedamosios dalys:
- 140 ml pieno
- 40 g cukraus
- 4 g sausų mielių
- 250 g kvietinių miltų
- 0,25 šaukštelio druskos
- 20 g sviesto
- Sezamo sėklos pagal skonį
- 10 šaukštelių šokoladinio kremo
- Saulėgrąžų aliejus pagal skonį
Paruošimas:
Šiltą pieną sumaišykite su cukrumi ir sausomis mielėmis.
Į pieno mišinį supilkite miltus bei druską ir užminkykite mielinę tešlą.
Į tešlą įmaišykite minkštą sviestą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti 15 minučių.
Išminkytą tešlą padalykite į 10 dalių. Kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką, uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 10 minučių.
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į lakštą. Vieną lakšto kraštą patepkite pienu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Apverskite į kitą pusę, dar šiek tiek iškočiokite ir vienoje pusėje padarykite pailgas įpjovas, kaip parodyta nuotraukoje.
Ant kitos pusės tešlos užtepkite šokoladinio kremo (apie 1 šaukštelį) ir susukite tešlą į ragelį, užspausdami kraštus į vidų. Kraštus gerai suspauskite. Pusvalandžiui uždenkite suktinukus rankšluosčiu.
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir apkepkite ragelius iš visų pusių.
Kas gali būti geriau už šiuos mielinius ragelius prie arbatos! Joks parduotuvėje pirktas skanėstas neprilygs naminiam! Žinoma, gali tekti šiek tiek paplušėti su mieline tešla, bet tikrai bus verta! Ką manote apie šią deserto idėją?