Home Patarimai Kaip patyrusios šeimininkės namuose gamina miltus iš grūdų?

Kaip patyrusios šeimininkės namuose gamina miltus iš grūdų?

0
Kaip patyrusios šeimininkės namuose gamina miltus iš grūdų?

Šiandienos realybėje daugeliui žmonių gali trūkti daugelio būtinų maisto produktų. Turbūt dar per anksti kalbėti apie deficitą visos šalies mastu, tačiau ruoštis jam tikrai nebus blogai. Daugelis žmonių jau kaupia maisto prekių atsargas namuose, tačiau viską reikia nusipirkti laiku. Pavyzdžiui, galite apsirūpinti grūdų atsargomis, bet miltų galite ir nerasti kai kuriose parduotuvėse. Juk jau matėme, kaip greit iš parduotuvių lentynų ištirpsta druska. Druskos, žinoma, namie nepasigaminsi. Todėl šiandien nusprendėme papasakoti, kaip namuose pasigaminti miltų iš turimų grūdų.

Kaip namuose pasigaminti miltų iš grūdų

Tiesą sakant, norint javus paversti miltais, nereikia jokios specialios įrangos ar įgūdžių. Viskas, ko jums reikia, yra galingas smulkintuvas arba kavos malūnėlis ir šiek tiek laiko. Žinoma, priklausomai nuo grūdų, procesas gali būti skirtingas, bet principas – tas pats.

Grikių miltai

Pirmiausia grikiai turi būti kruopščiai nuplauti, o po to išdžiovinti ant rankšluosčio, kad neliktų drėgmės pertekliaus. Tada kruopas reikia supilti į keptuvę ir švelniai kaitinti ant silpnos ugnies, nuolat maišant. Ir tik po to grikius galima supilti į trintuvą ar kavamalę ir sumalti į miltus. Grikių miltus galima laikyti tiek pat, kiek ir įprastus kvietinius.

Kukurūzų miltai

Pakanka išdžiovinti kukurūzus. Po to jie yra tinkami malti. Svarbiausia nepamiršti vėliau persijoti miltų per smulkų sietelį, kad išrinktumėte didelius, nesumaltus gabalus. Galite pabandyti juos sumalti dar kartą.

Avižiniai miltai

Avižinių miltų privalumas yra tai, kad juos galima gaminti ne tik iš grūdų, bet ir iš avižinių dribsnių. Antruoju atveju tai bus netgi daug lengviau ir greičiau. Proceso esmė ta pati, trintuvas ar kavos malūnėlis yra geriausias jūsų draugas šiuo klausimu.

Ryžių miltai

Ryžius, kaip ir grikius, reikia gerai nuplauti, geriausia net kelis kartus. Ir tada kruopščiai išdžiovinti. O po to, kai grūdai virsta miltais, juos reikia supilti į keptuvę ir vėl gerai išdžiovinti. Kol miltai taps birūs.

Kaip matote, gaminti miltus namuose yra labai paprasta. Žinoma, su sąlyga, kad pavyks įsigyti norimų grūdų ar kruopų. Bet kol kas deficito dar nėra, taigi, galite įsigyti atsargų ateičiai!