Nuo šiol taupioms virtuvės šeimininkėms nebereiks baimintis netikėtų svečių. Jos visada greitai galės paruošti užkandžių, kurie išgelbės bet kokioje situacijoje! Šiais laikais, kai gyvenimas vyksta labai greitai, iš šaldiklio išimtas ir vėl pašildytas maistas yra tarsi išsigelbėjimas. Bet jis yra neįkainojamas, kai gaminamas iš natūralių produktų. Be to, daug skanesnis už pusgaminius iš parduotuvės.
Vištienos kepsneliai – ryškus šio fakto patvirtinimas. Jų receptu pasidalijo žinoma maisto tinklaraštininkė Alina Fudy. Ji įrodė, kad skani gali būti net paniruota vištiena, prie kurios „McDonald’s“ restoranuose nusidriekia ilgos eilės. Orkaitėje kepti naminiai vištienos kepsneliai yra tokie pat skanūs, kaip ir kepti aliejuje.
Vištienos kepsneliai orkaitėje: kaip juos pagaminti
Šis patiekalas taps jūsų firminiu! Kepsnelius drąsiai galėsite užšaldyti namuose, savo šaldiklyje. Taigi, galėsite pasiruošti naminius pusgaminius ir iškepti tada, kai jų prireiks. Todėl visada turėsite gardžios vištienos atsargų, o joms paruošti reikės vos 15 minučių.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė 600 g
- Grietinė 50 g
- Prancūziškos garstyčios 1 valg. šaukštas
- Druska pagal skonį
- Česnakas 1 skiltelė
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kvietiniai miltai 100 g
- Džiūvėsėliai 100 g
Paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite ilgomis juostelėmis.
Susmulkinkite česnaką ir pagardinkite vištienos filė kartu su druska bei pipirais.
Įmaišykite 20 proc. riebumo grietinę, smulkintą česnaką ir prancūziškas garstyčias su grūdeliais.
Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Įmuškite abu kiaušinius.
Vištienos filė apvoliokite kvietiniuose miltuose, tada kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Jei norėsite užšaldyti kepsnelius, sudėkite juos ant padėklo viena eile. Tada įdėkite juos į šaldiklį. Kai kepsneliai sušals, sudėkite juos į plastikinį maišelį ir įdėkite atgal į šaldiklį.
Kai jų prireiks, išimkite iš šaldiklio. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Vištienos kepsneliai puikiai dera su sūrio ir česnakų padažu. Šiam padažui paruošti paimkite 150 g tarkuoto lydyto sūrio, 100 ml pieno, 10 g sviesto, 1 skiltelę smulkinto česnako ir žiupsnelį cukraus. Sumaišykite visus ingredientus ir leiskite užvirti. Tada 1 minutę pavirkite padažą. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti. Padažas puikiai tiks prie traškios ir sultingos apkeptos mėsos. Skanaus!