Mėgstamiausias tortas. Tortas „Tiramisu“ – itališko deserto pagrindu. Tai supaprastinta labai skanaus torto gaminimo versija. Lengvas, minkštas ir švelnus gaminys.
Ingredientai:
biskvitui
- kiaušiniai 4 vnt.
- cukrus 150 g
- miltai 150 g
- kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
biskvito sudrėkinimui
- kava 1-2 arbatiniai šaukšteliai
- cukrus 3-4 arbatiniai šaukšteliai
- vanduo (verdantis) 250 ml
kremas
- grietinėlė 33% 500 g
- grietinė 550-600 g
- cukraus pudra 100-120 g
- juodasis šokoladas 100 g
Tiramisu torto gaminimas
- Norėdami paruošti biskvitą, atskirkite baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus sudėkite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite kol pradės putoti. Palaipsniui suberkite cukrų. Cukrų ir kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
- Dabar į baltymų mišinį po vieną sudėkite trynius, kiekvieną kartą išmaišydami iki vientisos masės. Tada plakite dar dvi minutes.
- Miltus su kepimo milteliais persijokite į kiaušinių mišinį. Švelniai išmaišykite mentele iš apačios į viršų iki vientisos masės, nepažeidžiant orinės tešlos struktūros.
- Paruoškite formą ir jos dugną išklokite kepimo popieriumi. Formos dugną ir šonus ištepkite sviestu. Sudėkite tešlą į formą. Orkaitė jau turi būti įkaitinta iki 180–190 laipsnių temperatūros. Formą su tešla įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 25–30 minučių.
- Ar iškepę, galite patikrinti su mediniu pagaliuku praėjus 20 minučių nuo kepimo pradžios. Tada išimkite biskvitą, šiek tiek atvėsinkite, po to išimkite jį iš formos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
- Atvėsusį biskvitą supjaustykite į tris dalis. Tada reikia pasiruoškite skystį drėkinimui. Į puodelį supilkite tirpią kavą, suberkite cukrų, užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite. Ir štai skystis jau paruoštas!
- Kremui paruošti reikės tirštos grietinės ir riebios šaltos grietinėlės.
- Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę. Pradėkite plakti mikseriu vidutiniu greičiu, palaipsniui pildami cukraus pudrą. Plakite, kol grietinėlė sutirštės.
- Palaipsniui sudėkite grietinę, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės. Tada plakite didžiausiu greičiu iki tirštumo. Pasidarys švelnus kremas. Juodojo šokolado plytelę sutarkuokite arba susmulkinkite trintuvu.
- Norėdami surinkti pyragą, pasiruoškite plokščią lėkštę. Padėkite vieną biskvito dalį į lėkštę ir sulaistykite jį kavos tirpalu. Ant viršaus uždėkite trečdalį kremo ir išlyginkite. Tada apibarstykite trečdaliu šokolado.
- Tada uždėkite antrą biskvito dalį. Kartojame tą patį: sudrėkinimas, grietinėlė, šokoladas. Tada uždėkite trečią biskvito dalį, sulaistykite ir kremu aptepkite visą tortą. Kremo dar palikite papuošimui.
- Torto šonus apibarstykite tarkuotu šokoladu. Torto viršui papuošti naudokite konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.
Skanaus!