Nustebinkite savo svečius!
Kepkite sparnelius keptuvėje iki skanaus traškumo ir patiekite su padažu, kuris suteiks toną visam patiekalui.
Ingredientai:
sparneliai – 1 kg
kiaušinis – 1 vnt.
sausas česnakas, džiovintas imbieras, pipirai, kepimo milteliai – po 1 arbatinį šaukštelį.
miltai, krakmolas, druska – po 2 valgomuosius šaukštus
Daržovių padažui:
saldieji pipirai – 1 vnt.
pomidoras – 1 vnt.
aitrioji paprika – 1 vnt.
kalendra – 50 g
česnakai – 3 skiltelės
alyvuogių aliejus – 40 ml
druska ir prieskoniai – pagal skonį
Gaminimas:
Vištienos sparnelius pabarstykite česnaku, imbieru, pipirais, suberkite miltus ir kepimo miltelius, tada įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Paruoškite padažą: visus padažui nurodytus ingredientus sutrinkite smulkintuvu į vienalytę masę. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir supilkite gautą masę.
Kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies, tada įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.
Supilkite padažą į atskirą dubenį.
Apkepkite sparnelius, kol jie taps traškūs, kaip gruzdinti.
Patiekite sparnelius su padažu.
Skanaus!