Minkštas, kvapnus ir šiek tiek drėgnas.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Apelsinas – 1 vnt.
- Cukrus – 130 g
- Miltai – 180 g
- Sviestas – 100 g
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Druska – žiupsnelis
Gaminimas:
- Apelsiną gerai nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu. Su tarka nutarkuojame apelsinų žievelės sluoksnį, o iš minkštimo išspaudžiame sultis. Turėtumėte gauti 100 ml.
- Kiaušinius plakite mikseriu su cukrumi ir druska, kol tūris padidės dvigubai. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą, sudėkite nutarkuotą apelsino žievelę ir sultis.
- Išmaišykite ir suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
- Tešlą paskirstome į pergamentu išklotą ir aliejumi pateptą formą.
- Lengvai padaužome kepimo formą į stalą, kad masė tolygiai pasiskirstytų.
- Pyragą kepame iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Jei norite, iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!