Tobulas kepinys!
Ingredientai:
Miltai – 500 g
Šiltas pienas – 150 ml
Šiltas vanduo – 100 ml
Sausos aktyvios mielės – 2,5 arbatinio šaukštelio
Cukrus – 120 g
Druska – 5 g
Sviestas – 70 g
Kiaušinis (didelis) – 1 vnt.
Augalinis aliejus – 2–3 valgomieji šaukštai
Karamelizuotas kondensuotas pienas – pagal skonį.
Gaminimas:
Į dubenį supilkite šiltą vandenį ir pieną, suberkite mieles, kelis arbatinius šaukštelius cukraus ir saują miltų. Išmaišykite ir palikite 5–10 minučių, kad ant tešlos paviršiaus atsirastų putojanti kepurėlė.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tešlą, cukrų ir vieno didelio kiaušinio baltymą. Palikite trynį ragelių sutepimui. Įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite tešlą. Į tešlą įdėkite sviesto, kai ji jau bus vienalytė. Tešlą perkelkite į dubenį, išteptą augaliniu aliejumi, ir uždenkite.
Po 40-50 minučių tešlą padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną dalį plonu sluoksniu iškočiokite ant darbastalio paviršiaus. Kad tešla nepriliptų, paviršių galite pabarstyti miltais ar krakmolu. Paruoštą tešlą supjaustome dalimis ir ant kiekvienos dalies krašto uždėkite karamelizuoto kondensuoto pieno.
Ragelius susukite, šiek tiek patempdami tešlą, stipriai sutvirtinkite kraštus.
Ruošinius paskirstykite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, viršų sutepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su šaukštu vandens. Ruošinius uždenkite plėvele ir palikite pastovėti 20-30 min.
Ragelius kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Iškepusius ragelius aptepkite saldžiu tirpalu, sumaišydami 2–3 valgomuosius šaukštus cukraus ir verdančio vandens (iki 100 ml).
Skanaus!