Puikūs, citrinų skonio Velykiniai sausainiai.
Praėjusiais metais juos gaminau pirmą kartą, ir galiu drąsiai pasakyti, kad šiemet juos gaminsiu vėl!
Retai taip būnu patenkinta sviestiniais sausainiais, kad daryčiau juos du kartus iš eilės.
Pertepimui galite naudoti uogienę ar naminį marmeladą.
Jums reikės:
- 1 kg paprastų miltų
- 400 g cukraus
- 4 vnt. kiaušinių
- 2 pak. kepimo miltelių
- 500 g sviesto
- 1 vnt. citrinos
Pertepimui:
- Uogienės
- Marmelado
- „Nutella“ kremo
- Sviestinio kremo
Gaminimo eiga:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi.
Palaipsniui suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
Galiausiai sudėkite sviestą, kurį prieš tai supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Įdėkite tarkuotą citrinos žievelę.
Palaipsniui įpilkite citrinos sultis.
Užminkykite vientisą, nelipnią tešlą ir suvyniokite ją į maistinę plėvelę.
Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite kuo plonesnį lakštą.
Padarykite įvairių formų sausainius.
Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Išimkite iškeptus sausainius ir leiskite jiems ant kepimo skardos atvėsti.
Kiekvieną gabalėlį aptepkite marmeladu.
Priklijuokite kitą dalį ir pabarstykite cukraus pudra.
Įdarui taip pat galite naudoti uogienę, „Nutella“ kremą arba sviestinį kremą.
Linkime gero skonio!