Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Velykinis kreminis pyragas, toks kaip pas močiutę: puikus receptas!

Skanus kreminis pyragas, kuris papuoš jūsų Velykinį stalą, pagal močiutės receptą. Skanus ingredientų derinys, kuris ištirps jūsų burnoje. Pagaminkite ir nesigailėsite!

Išbandykite „YouTube“ kanalo receptą, ir jums jis tikrai patiks!

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 130 g cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 7 g kukurūzų krakmolo
  • 170 ml grietinės
  • 130 g paprastų miltų
  • 10 g kakavos
  • 5 g kepimo miltelių
  • 20 cm dydžio skersmens formos

Kremui:

  • 2 kiaušinių
  • 120 g cukraus
  • 60 g kukurūzų krakmolo
  • 500 ml pieno
  • 5 g vanilinio cukraus

Plaktai grietinėlei:

  • 200 ml grietinėlės
  • 20 g cukraus pudros

Pasirinktinai:

  • Šokoladinio glajaus

Gaminimo eiga:

Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite iki putų.

Tada įmaišykite kukurūzų krakmolą.

Kai masė taps vientisa, įmaišykite grietinę.

Galiausiai suberkite persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

Viską išplakite iki vientisos masės ir supilkite į torto formą, kurios dugnas turi būti išklotas kepimo popieriumi.

Atsargiai stuktelėkite skardą į stalą.

Kepkite iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Kepkite apie 35 minutes.

Tuo tarpu paruoškite kremą.

Puode išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite krakmolą ir supilkite pieną.

Nuolat maišydami virkite, kol kremas sutirštės.

Tada minkštą sviestą sumaišykite su vaniliniu cukrumi.

Išimkite iškepusį pyragą, apverskite.

Dabar nuimkite kepimo popierių.

Perpjaukite biskvitą į dvi dalis.

Biskvito dugne išpjaukite nedideles skylutes tolygiai viena nuo kitos.

Sudėkite pyrago pagrindą atgal į švarią torto formą.

Užtepkite visą kremą ir išlyginkite mentele.

Plakamąją grietinėlę išplakite su cukraus pudra, kol taps standi.

Sluoksniuokite ją ant kremo.

Viršutinę biskvito dalį susmulkinkite konditeriniu smulkintuvu, kol susidarys trupiniai.

Pabarstykite jais plaktos grietinėlės viršų.

Jei norite, papuošimui vietoj šokolado gabalėlių galite rinktis šokoladinį glajų.

Padėkite pyragą į šaldytuvą.

Palikite atvėsti 3-4 valandas ir patiekite.

Mėgaukitės!

Vaizdo įrašo medžiaga:

 

 

Įdomūs video