Esu tikra, kad jau esate ragavę šį pyragą. Aš žinau keletą šio deserto receptų, bet visada grįžtu prie pastarojo – anot mano mamos, šis receptas pats geriausias!
Jums reikės:
Tešlai:
- 4 vnt. kiaušinių
- 260 g cukraus pudros
- 10 valgomųjų šaukštų aliejaus
- 8 šaukštų šilto vandens
- 260 g miltų
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- kakavos pagal skonį
Vaniliniam kremui:
- 1/2 l pieno
- 150 g paprasto cukraus
- 1 pak. vanilinio cukraus
- 1 ir 1/2 pak. vanilinio skonio pudingo
- 250 g sviesto
- Šokoladinės glazūros
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus pudros
- 350 ml pieno
- 1 pakelio punšo skonio pudingo
Gaminimo eiga:
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
Kiaušinių trynius išplakite su cukraus pudra iki putų, palaipsniui supilkite aliejų ir šiltą vandenį.
Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų.
Persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į kiaušinių trynių masę ir suberkite miltus, atsargiai išmaišykite.
Pusę šviesios tešlos supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą.
Į likusią tešlą suberkite kakavą ir išmaišykite.
Supilkite tešlą į antrąją skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
Iškepusį biskvitą išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite plonomis juostelėmis.
Iš pieno, cukraus, vanilės, pudingo miltelių pagaminkite tirštą pudingą ir leiskite jam atvėsti.
Sviestą išsukite, palaipsniui supilkite pudingą ir išsukite iki vientisos masės.
Jei norite, vietoj vanilinio kremo galite pagaminti punšo kremą.
Paruoškite jį taip pat, kaip ir vanilinį kremą.
Šviesius ir tamsius biskvitų gabalėlius pakaitomis aptepkite paruoštu kremu.
Taip pat galite palikti šiek tiek kremo viršaus ir šonų aptepimui.
Valandą palaikykite šaldytuve, o po valandos apipilkite viršų ištirpintu šokoladu.
Pjaustykite aštriu peiliu, pamirkytu karštame vandenyje.
Pjaustykite įstrižai, kad gautumėte gražius pjūvius.
Linkime gero skonio!