Jums reikės:
Tešlai:
- 1 stiklinės pieno
- 1 valg. š. sausų mielių
- 2 kiaušinių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 80 g margarino
- 4 stiklinių miltų
Įdarui:
- 2 svogūnų
- 200 g mėsos
- 2-3 bulvių
- Druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
- Į šiltą vandenį suberkite mieles, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir palikite pastovėti, kol mielės pakils.
- Į šiltą pieną įdėkite margarino, išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus, druską ir cukrų, užpilkite pienu ir margarinu. Įmuškite kiaušinius (vieną trynį pasilikite bandelių aptepimui). Užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir 1,5 valandos palikite pastovėti, kol tešla pakils.
- Paruoškite įdarą. Sumaišykite smulkiai supjaustytą mėsą, svogūnus, bulves, druską, maltus juoduosius pipirus ir kitus prieskonius.
- Tešlą padalinkite dalimis, iškočiokite, įdėkite įdarą ir užspauskite kraštus. 20 minučių palaukite, kol tešla šiek tiek pakils. Aptepkite kiaušinio tryniu.
- Kepkite 200°C temperatūroje 30 min.
Skanaus!