Ar kada nors bandėte kepti čeburekus be įprastos tešlos? Pasirodo, viskas yra įmanoma: jei šaldytuve turite kopūstą ir maltos mėsos, paruošti čeburekus galėsite be jokio vargo.
Jums reikės:
- 1 kopūsto
- 500 g maltos mėsos
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 1 šaukštelio druskos
- Maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių (pagal skonį)
- Tešlai: 4 kiaušinių, 2 valg. š. miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Kaip gaminti?
Nupjaukite kopūsto kotelį. 10 minučių kopūstą apvirkite ir išskaidykite atskirais lapais.
Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną, apkepkite augaliniame aliejuje. Suberkite tarkuotas morkas, pakepinkite.
Apkeptas daržoves įmaišykite į maltą mėsą, įberkite druskos ir kitų prieskonių.
Ant pusės kopūsto lapo uždėkite porą šaukštų faršo, paskleiskite labai plonu sluoksniu. Uždenkite antrąja lapo puse.
Sumaišykite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. Paruoštą „čebureką“ panardinkite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
Gerai apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą galite pamatyti šiame vaizdo įraše: