Jums reikės:
- 180 g miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 2-3 kiaušinių trynių
- 100 g cukraus (+3 šaukštų pabarstymui)
- 125 ml pieno
- 50 g sviesto
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio vanilės
- 3 obuolių
Kaip gaminti?
- Trynius išplakite su cukrumi, įdėkite 25 gramus lydyto ir atvėsinto sviesto.
- Supilkite pieną, suberkite vanilės, miltų ir kepimo miltelių mišinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Tešlą supilkite į aliejumi pateptą skardą ir išlyginkite mentele.
- Ant viršaus sudėkite obuolių skilteles, šiek tiek įspauskite jas į tešlą.
- Pyragą užpilkite lydytu sviestu (25 g) ir pabarstykite cukrumi.
- Kepkite 180°C temperatūroje 35 minutes.
Skanaus!